Начало / Университетът / Центрове / Център за икономика и политика на Китай / Новини от Центъра за икономика и политика на Китай / Студенти от Стопанския факултет взеха участие в лятно училище в град Нинбо, Китай на тема „Възможности и предизвикателства на съвременната логистика – анализ на потенциала на инициативата Новият път на коприната“

   

04.09.2018

 

PortNingbo

 

От 1 до 9 август 2018 г. в гр. Нинбо, Китай, се проведе лятно училище на тема „Възможности и предизвикателства на съвременната логистика – анализ на потенциала на инициативата „Новият път на коприната“, организирано в резултат от подписано споразумение за сътрудничество между Стопанския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ и Zhejiang University Ningbo Institute оf Technology.

 

В лятното училище участваха студенти на Стопанския факултет от всички образователни степени – бакалаври, магистранти и докторанти. В комбинация с проведените учебни курсове, участниците в лятното училище осъществиха и учебно посещение и на пристанището на гр. Нинбо, което е на първо място в света по тонаж обработено карго годишно. Успешно преминалите курса получиха удостоверение от Zhejiang University Ningbo Institute оf Technology.

 

UniNingbo

 

В групата от Стопанския факултет на СУ "Климент Охридски" бяха ръководителят на Центъра за икономика и политика на Китай, проф. д.ик.н. Георги Чобанов, докторантът от катедра "Икономика" Александра Мирчевска, студентите от магистърски програми Лиляна Георгиева, Лилия Илчева, Сибел Мурад, Чавдар Медарски и студентът от бакалавърска програма Ралица Иванова.

 

ProfChobanov