Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2019 г. на Геолого-географския факултет

   
Завърши випуск 2019 г. на Геолого-географския факултет

На тържествена церемония в Аулата в Ректората 270 бакалаври и магистри от випуск 2019 г. на Геолого-географския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. Десет от тях са пълни отличници.

Деканът на Геолого-географския факултет доц. Климент Найденов поздрави абсолвентите и техните близки с празника. По думите му те вече са изправени пред избор какво да правят оттук насетне. Деканът подчерта, че няма друго поколение преди тях, което да е имало възможността да променя нещата около себе си по-бързо: „Темпото, с което прогресът е възможен, се ускори изключително много. Подпомогнат от технологиите, всеки човек днес разполага с инструментите, потенциала и обхвата да изгради по-добър свят“.

1

Доц. Найденов посочи, че работата ще заема голяма част от живота им, а единственият начин да вършат страхотна работа е да обичат това, което правят, и ако още не са го намерили, да продължават да търсят. Деканът призова младите си колеги да не се примиряват и да не губят времето си, живеейки нечий друг живот, да не позволяват шумът от мнението на другите да заглуши собствения им глас, да следват сърцето и интуицията си, да не се страхуват от провалите, а да се учат от тях.

7

„Няма такова нещо като провал, провалът е животът, който ни насочва в друга посока“, отбеляза доц. Климент Найденов и апелира да не се предават, да сътворят прекрасна история от живота си и да имат много успех.

6

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков се обърна към абсолвентите, техните преподаватели, родители и близки с поздрав за празничния ден. „Завършвате най-стария и най-добрия университет на България, в няколко направления, в които ние сме много напред в националната рейтингова класация, имаме и международното признание“, каза ректорът и допълни, че това означава, че на випускниците няма да им е трудно да си намерят работа.

5

В словото си проф. Герджиков акцентира върху това абсолвентите да потърсят реализация, която ще ги направи щастливи, защото една голяма част от живота им ще премине там, където работят. Той пожела на най-младите си колеги да бъдат доволни от своята реализация, да бъдат удовлетворени от постигнатото и да се чувстват добре там, където работят.

4

Ректорът се обърна и към тези, които ще продължат в магистърска или докторска степен, и им пожела много успехи в образованието. Той изрази надеждата си, че част от днешните абсолвенти ще бъдат бъдещи преподаватели в Университета.

10

С тези думи той обяви випуск 2019 г. на Геолого-географския факултет за завършил.

Празничната церемония продължи с връчването на дипломите.

12
14
16
18
17