Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2017 на Философския факултет

   
Завърши випуск 2017 на Философския факултет

В Аулата се проведе тържествена церемония по повод дипломирането на випуск 2017 г. на Философския факултет. 265 бакалаври и 161 магистри получиха своите дипломи за висше образование. Трима от бакалаврите и тринадесет от магистрите завършват с отличен успех.

Деканът на Философския факултет проф. Димитър Денков се обърна към присъстващите в Аулата в този празничен ден и ги поздрави за това, че ще получат своите дипломи за завършено бакалавърско и магистърско обучение в най-големия факултет на България. Той се обърна към децата в залата и отбеляза, че когато след време видят снимките на своите родители, които са завършили Софийския университет, ще разберат, че те са били студенти в най-престижното висше училище на България, което вече 130 години всяка година, в този факултет, дава дипломи на най-добрите бивши средношколци, най-добрите бивши студенти и най-добрите бъдещи преподаватели, работещи както във всички сфери на българското общество, така и в чужбина.

4

Проф. Денков призова абсолвентите да обяснят на децата си, че този ритуал завършва един много сериозен цикъл в живота на хората и трябва да се гордеят с това, което са учили. Призова ги и да продължат този разказ с техните деца: „Погрижете се да предадете духа на Университета и висшето знание, защото той крепи не само едно национално самочувствие, а човешката гордост, че правим нещо повече от онова, което ни диктува непосредствената практика, непосредствения бит“.

5

Деканът на Философския факултет пожела на всички абсолвенти на добър час, призова ги да благодарят и аплодират своите родители, близки, приятели, преподаватели за подкрепата през годините на своето следване.

2

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Мария Стойчева се обърна към гостите в Аулата от името на ректорското ръководство. Тя се върна в спомените си към момента на своето дипломиране и силните емоции, които е изпитвала тогава. Проф. Стойчева призова абсолвентите да запомнят този момент, защото е отличителен: „Носете в себе си силата на това, че днес вие официално сте част от академичната общност на Софийския университет“. Тя апелира и да станат членове на клуба на завършилите Софийския университет и един ден да заемат техните места като преподаватели.

6

Проф. Стойчева специално поздрави пълните отличници бакалаври и магистри за положените усилия и последователността в тяхното обучение. Тя пожела на всички на добър път и отбеляза, че не се съмнява в това, защото випускниците на Факултета винаги са се реализирали отлично.

7

С тези думи проф. Стойчева обяви випуск 2017 г. на Философския факултет, който навлиза в 130-годишнината на най-стария, престижен и авторитетен български университет, за успешно завършил.

Тържеството продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

11
10
9
3