Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2017 г. на Факултета по математика и информатика

   
Завърши випуск 2017 г. на Факултета по математика и информатика

В Аулата на Софийския университет се проведе тържествена церемония по повод дипломирането на випуск 2017 г. на Факултета по математика и информатика. 450 бакалаври и магистри получиха своите дипломи за висше образование. Петнадесет от тях са пълни отличници.

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов поздрави абсолвентите с тяхното дипломиране и пожела на всички много здраве и успехи през новата година.

По думите му, през годините на своето следване те са положили много усилия, за да преодолеят най-различни препятствия и трудности и изрази увереността си, че хубавите неща в живота им предстоят.

1

Доц. Първанов отбеляза, че през изминалите години абсолвентите са получили солидна подготовка, която е отражение на 129-годишната традиция в обучението по математика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В словото си деканът изрази признателността на цялата колегия към пионерите, създали специалност „Информатика“ във факултета през 80-те години.

Доц. Първанов отбеляза, че абсолвентите са големи късметлии, защото са учили нещо, което ги е предизвикало да се развиват, творят и преодоляват различни препятствия. Той изтъкна, че те ще имат щастието да работят по същия начин - в среда с предизвикателства и възможности да се развиват.

2

По думите му, навсякъде абсолвентите ще бъдат посрещнати добре заради имиджа на Факултета по математика и информатика, чиито възпитаници са. Този имидж е граден от техните преподаватели, от техния труд, но най-вече е изграден от техните предшественици, подчерта доц. Първанов и добави, че тяхна е и голямата отговорност да защитават този авторитет.

Деканът призова младите си колеги да си обещаят да бъдат хора, да уважават и оценяват тези, с които работят, както и никога да не спират да се развиват и да творят. С пожелания да са здрави, да се развиват, да имат късмет, а всички емоции в професионален и житейски план да бъдат позитивни, доц. Първанов пожела на добър път на абсолвентите.

5

Заместник-ректорът на Софийския университет чл.-кор. проф. дфзн Николай Витанов поздрави абсолвентите, техните преподаватели, близки и гости от името на ректорското ръководство и изрази задоволството си да види толкова много млади, амбициозни, умни и активни хора. Той заяви, че това е най-приятното задължение на ректорското ръководство и най-приятното изживяване на преподавателите – да видят студентите си пораснали и помъдрели.

Тази кулминация на вашето следване осмисля както вашите усилия, така и усилията на всички нас – вашите преподаватели“, добави заместник-ректорът и изрази увереността си, че за завършващите студенти е минало неусетно времето от деня, в който са прекрачили за първи път прага на Алма матер. „Тогава вие бяхте търсещи, сега сте знаещи. Тогава бяхте искащи, сега сте можещи. Времето ще заличи немалкото трудности, които сте срещнали по време на обучението си, но ще остави знанията, хубавите спомени и многобройните приятелства“.

4

Проф. Витанов се обърна към най-младите си колеги и изрази увереността си, че когато се връщат назад във времето, прекарано в Алма матер, ще го правят с усмивка и с много приятни емоции.

Той припомни, че според националната рейтингова система на висшите училища Софийският университет е на първо място в почти всички професионални направления, в които обучава студенти, включително и в направленията във Факултета по математика и информатика.

10

Проф. Витанов пожела на тези, които ще продължат обучението си в най-старото българско висше училище, да запазят ентусиазма и енергията си в усвояването на новите знания. На тези, които напускат Университета, пожела да намерят удовлетворяваща ги работа – такава, каквато отговаря на възможностите, желанията и амбициите им.

Помнете наученото от вашите преподаватели! То е безценно, носете го в сърцата си, в умовете си и го развивайте и умножавайте!“, призова проф. Витанов и обяви випуск 2017 г. на Факултета по математика и информатика за завършил.

11

Приветствие поднесе и Снежина Стоянова от магистърската програма “Технологии за обучение по математика и информатика”, един от пълните отличници на випуска. Тя припомни на колегите си нелеките стъпки, през които са преминали и изрази огромната си благодарност към техните преподаватели. Снежина Стоянова пожела на своите колеги да следват мечтите си, да се борят да постигат целите си и винаги да вярват в себе си.

Празничната церемония продължи с връчването на дипломите.

7
8
9