Начало / Новини / Новини и събития / За поредна година Юридическият факултет е носител на Купата на Ректора

   
За поредна година Юридическият факултет е носител на Купата на Ректора

В двора на Ректората на Софийския университет се състоя церемонията по награждаване на победителите в Общоуниверситетското първенство за Купата на ректора. Надпреварата между факултетите се провежда за седма поредна година. Шампион от общоуниверситетско първенство за Купата на Ректора за 2018 г. е Юридическият факултет.

Събитието се организира от Департамента по спорт на Софийския университет с партньорството на Столична община и тази година е посветено на 130-годишнината на Алма матер. В продължение на няколко дни студентите от различни факултети показаха своите спортни възможности на полето на феърплея и достойнството на личността.

На церемонията присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Георги Вълчев, предишният ректор проф. Боян Биолчев, представители на деканските ръководства на различните факултети, студенти, преподаватели и гости.

1

Заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Георги Вълчев поздрави колегите си и заяви, че Университетът винаги е бил една особена територия, където духовността винаги върви заедно със здравото тяло, със здравия дух. „Ние винаги сме се гордеели с постиженията на нашите спортисти. Надявам се тази стара традиция да има силно бъдеще, да продължаваме да развиваме този дух, защото освен физическо здраве, спортът носи и усещане за колективност, за общи усилия – нещо, което е безкрайно нужно в днешното сложно и объркано време на нашето общество“, каза доц. Вълчев. Той пожела на всички много успехи, спортната стръв и желанието да се доказват по честен и достоен начин никога да не ги напускат.

2

Директорът на Департамента по спорт доц. д-р Боряна Туманова изрази удоволствието си да поздрави спортистите на Софийския университет и техните преподаватели и благодари за партньорството на Столична община, осигурила наградния фонд. Тя честити на победителите и подчерта, че ако търсят знание и спорт, са попаднали на правилното място.

По време на Спортния празник бяха проведени състезания по различните видове спорт във всички съоръжения, които Университетът ползва. Победителите във всяка надпревара бяха отличени с метали и грамоти. В рамките на тържеството бяха наградени и шампионите в отборната надпревара по лека атлетика и джудо, които още не бяха получили своите отличия. Първенецът по лека атлетика е Юридическият факултет, а по джудо – Факултетът по математика и информатика.

9

По време на тържественото закриване на Общоуниверситетското първенство за Купата на ректора бяха отличени факултетите, в които за студентите спортът е от особена значимост.

6

Доц. Туманова обяви класирането, в което води Юридическият факултет, следван от Факултета по математика и информатика и Философския факултет. Следващите три места заемат Факултетът по журналистика и масова комуникация, Стопанският факултет и Факултетът по начална и предучилищна педагогика.

10

Департаментът по спорт предлага обучение в над 20 вида спорт. По време на събитието бяха представени някои от тях. Участие в спортния празник взе мажоретният отбор на Софийския университет с треньор гл. ас. Петя Христова, който е сред най-добре представилите се по време на Университетските игри. Студентите демонстрираха и капоейра, както и новия вид спорт „Ултимейд“ с водещ Любомир Ботев, студент от Геолого-географския факултет.

Репортаж на Телевизия "Алма матер":

12
5
3
8