Начало / Новини / Новини и събития / XIV Форум на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика

   
XIV Форум на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика

В двора на Факултета по математика и информатика на Софийския университет бе официалното откриване на четиринадесетото издание на Форума на кариерното развитие на Факултета, който се провежда под мотото "Знам и искам да го докажа". За първи път това издание на традиционното събитие се провежда през есента и е второ за тази година след изложението през юни 2022 г.

Форумът дава възможност за среща и диалог на живо между работодателите и студентите от всички факултети на Софийския университет и студенти от други университети, които търсят професионална реализация в сферата на информационните технологии.

1-9

Целта на изложението е да запознае студентите с водещи работодатели, да ориентира младите хора какви качества и умения се ценят в ИТ индустрията, да им даде възможност да придобият опит в комуникацията с бъдещи работодатели, да започнат стаж или работа.

1-1

Доц. Първан Първанов приветства от името на деканското ръководство на Факултета по математика и информатика всички гости и студентите, за които този кариерен форум е организиран. Той изтъкна, че през годините интересът към форума става все по-голям и са останали фирми, които не са успели да се включат в лятното издание на събитието. Затова за първи път през есента, само няколко дни след откриването на учебната година и с пресен контингент от първокурсници всички представители на фирмите ще имат възможност да се срещнат със студентите и да им предложат най-подходящото от своята дейност. През годините тази форма на сътрудничество става все по-интересна, посочи деканът и изрази надежда тя да се задълбочава. Той припомни времената, в които фирмите са дарявали средства или са ремонтирали зали във факултета и подчерта, че в момента съвместното вграждане на дейности е сериозно. „Ние обучаваме вашите бъдещи специалисти, но и вие се включвате в тяхното обучение, а това е изключително важно“, подчерта доц. Първанов. Той пожела форумът да бъде пълноценен и изказа благодарност на всички, с чиито усилия той е организиран.

1-4

Заместник-деканът връзки с външни организации и фирми проф. д-р Боян Бончев поздрави всички участници в Есенното издание на кариерния форум с добре дошли и им пожела успех в срещите им със студентите, дипломантите и докторантите. Той припомни, че това е 14-тото издание на Кариерния форум и първото, което се провежда есента. Той изказа благодарност за това, че все повече фирми участват както в това събитие, така и в подпомагането на факултета с курсове, с гост-лектори и много други форми на сътрудничество. Накрая проф. Бончев пожела успех на всички участници.

1-2
1-6

Във форума участват 50 софтуерни компании - MentorMate, Acronis, Tinqin, Tide co, SoftServe, Tek-experts, Mansion, Accedia, Childish, Creative-assembly, enetpulse, Amadeus Sofia Labs, EGT, Lab08, Transmetrics, Endava, Endurosat, Hypoport Sofia, Robert Bosch / Bosch Engineering Center Sofia, Digital Lights, A1, Uber, Astea Solutions, Musala Soft, Technopolis & Praktiker, Progress, Coherent-lab, Qualifast, Broadcom, OSI, Vola Software, DevriX, Gtmhub, Evolution Bulgaria, Catenate, Paraflow, P3 Grafixoft, DXC Technology, Bulgarian Online Research, Джей Пойнт Плюс, Киндрил България, Съдърланд, MMSolutions, B-eye, Dreamix, VMware, Chaos, A-LIGN , Bosh io и Sap Labs.

1-10

Събитието ще продължи и на 8 октомври 2022 г., когато ще се проведат презентации .

1-11
1-7
1-12