Начало / Новини / Новини и събития / В Софийския университет бе открита първата конференция по енергийна икономика на Стопанския факултет и IAEE

   
В Софийския университет бе открита първата конференция по енергийна икономика на Стопанския факултет и IAEE

В зала 272 в Ректората бе открита Първата Софийска конференция по енергийна икономика под надслов „Енергийни предизвикателства и възможности в Югоизточна Европа“. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Международната асоциация по енергийна икономика (International Association for Energy Economics – www.iaee.org) са съорганизатори на симпозиума, който е част и от календара на Университета във връзка с честването на 130-годишнината от неговото основаване.

Конференцията бе открита от зам.-ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Мария Стойчева и от зам.-декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев.

Проф. Стойчева отбеляза в приветствието си, че Алма матер от 13 години обучава магистри и докторанти по енергийна и ютилити икономика с над 200 дипломанти до момента, като повечето от тях са мениджъри и експерти в бизнеса, държавната администрация и неправителствения сектор.

111

Приветствия към участниците в конференцията отправиха председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание на Република България – Делян Добрев и президентът на IAEE Дейвид Нап. Ключова лекция при откриването изнесе Жан-Марк Льороа, президент на Gas Infrastructure Europe и вицепрезидент на френския енергиен гигант Engie.

112

Спонсори на събитието са Ей И Ес България и Контур Глобал Марица Изток 3, а медиен партньор е SeeNews.

113