Начало / Новини / Новини и събития / Успешно приключи творческата ваканция, организирана от Университетския център "Академия за деца"

   
Успешно приключи творческата ваканция, организирана от Университетския център "Академия за деца"

В периода от 1 до 5 април 2019 г. децата на служителите на Университета имаха възможността да се включат в организираните от Университетския център "Академия за деца" разнообразни дейности. Дейностите се проведоха в Департамента по езиково обучение.

За най-малките сутрин се провеждаха часове, водени от преподавателите Мария Радкова и Виолета Халачева, по време на които децата се успешно се обучаваха на английски език, а седмокласниците неуморно решаваха задачи, насочени към успешното покриване на миниматурите в 7. клас.

9

Следобед имаше занимания, свързани с българските народни песни и обичаи, водени от ас. д-р Даниела Рачева. Децата имаха възможността да научат както едни от най-емблематичните български народни песни, така и такива, свързани с традициите и обичаите на народа ни. По време на заниманията се учеха песни, с свързани с Лазаровден.

8

В края на деня децата завършваха обучението си със семинари по история и визуализация на муай тай, водени от доц. Радослав Спасов, и народни танци с ръководител Стела Найденова.

7

Успешно и много атрактивно беше включването на специализантите от СДК „Ресурсен учител“, които демонстрираха различни експерименти от областта на природните науки за радост на децата.

10

През всички дни непрекъснато асистиране имаше от студентите първи курс от специалност „Предучилищна педагогика и чужда език“ и трети курс „Специална педагогика“ от Факултета по науки за образованието и изкуствата.