Начало / Новини / Новини и събития / Тодоровден в Екопарк Варна

   
Тодоровден в Екопарк Варна

С много музика и настроение премина Тодоровден в Екопарк Варна. Над 2000 посетители изпълниха поляните на парка. Слънчевото мартенско време допълни празничната атмосфера и малки и големи се хванаха на кръшни хора, водени от фолклорен ансамбъл „Варна“.

По традиция и тази година честването на Тодоровден в Екопарк Варна премина с конкурс за най-красив конски впряг, томбола с много награди и кушия. Тази година празникът бе организиран съвместно с Община Варна, Дирекция „Спорт“.

Празникът бе открит с водосвет и приветствени слова от директора на Университетски ботанически градини д-р Красимир Косев. Грамота „За устойчив принос в развитието на екотуризма и съхраняването на българските традиции“ беше връчена от Варненската туристическа камара.

1

Гости на събитието бяха представители на община Варна, БАН, Техническия университет – Варна, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Зоопарк-Варна. Спонсори на събитието бяха ЗКПУ „Сеяч“, „Клийн енд Грийн“ ЕООД и „Алфавет БГ“ ЕООД.

4

Жокеи от спортните клубове по конна езда към конна база „Виница“ представиха демонстрация по прескачане на препятствия, в която любителите на конния спорт се насладиха на грацията и изящността на благородните животни. В паузите бяха раздадени много награди на посетителите от проведената томбола.

3

Наградата в кушията бе връчена на Рашко Младенов с кон Меги. Първа награда за най-красив конски впряг в дисциплина „Чифт“ получи Николай Лефтеров с коне Джексън и Бойко. В категория „Тек“ бе отличен Илиян Бацов с кон Файерлес .

С отбелязването на Тодоровден се постави началото на сезон 2023 за ботанически посещения, екологичен и културен туризъм в Университетска ботаническа градина- Екопарк, Варна.

5