Начало / Новини / Новини и събития / Световен ден на Институтите „Конфуций“

   
Световен ден на Институтите „Конфуций“

На 28 септември 2019 г. Институтът „Конфуций“ към Софийския университет чества за шеста поредна година Световния ден на Институтите „Конфуций“. Този празник се отбелязва по едно и също време във всички Институти „Конфуций“, които са над 500 в цял свят.

Над 200 посетители и гости имаха възможност да дегустират благоуханен китайски чай по време на чаена церемония, да се насладят на изкуството на калиграфията, традиционното изкуство за изрязване на хартия „Дзиенджъ“, да вземат участие в открит урок по китайски език и турнир по тенис на маса.

K12

Художникът Силви Велев показа основни техники в традиционната китайска живопис. Мнозина от посетителите рисуваха четирите благородни растения: бамбук, сливово дърво, орхидея и хризантема.

K20

В празника участваха представители на EWTO - Българска Винг Чун Академия, които демонстрираха техники за самоотбрана, практикувани от повече от 350 години.

K4

Всеки, който искаше да получи повече информация за дейността на Институт „Конфуций“ - София, предстоящи събития, курсовете по китайски, изпитите HSK и др., посети обособения Информационен кът.

K2

Програмата на празника включваше още участието на фолклорен ансамбъл „Българани“, както и открити лекции по фъншуи и акупунктура, представени от инж. Банко Пиронков и д-р Силвия Еленкова.

K3
K9
K7
K10
K24