Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от Стопанския факултет на Софийския университет са първенци в националния конкурс "Млад икономист" 2019

   
Студенти от Стопанския факултет на Софийския университет са първенци в националния конкурс "Млад икономист" 2019

На първо място в категорията на студентите са Стефани Димитрова и Ива Иванова от Стопанския факултет, а на второ са техните състуденти - Десислава Каридова и Михаела Атанасова. Специална награда в категория „Докторанти“ получи Илия Атанасов, асистент в катедра "Икономика" на Стопанския факултет.

В Деня на икономиста, 11 юни 2019 г., деканът на Стопанския факултет на Софийския университет доц. Теодор Седларски връчи награди и грамоти в четири категории на победителите в националния конкурс: „Млад икономист – 2019 г.“ – „Гласът на младите за силна икономика“.

2_imagelarge

Конкурсът се организира за 15-и път като тази година той се провежда под знака на две важни годишнини – 150 години от създаването на Българската академия на науките и 70 години от създаването на Института за икономически изследвания при БАН. Организатори са Съюзът на икономистите в България, съвместно с Федерацията на научно-техническите съюзи и Института за икономически изследвания при БАН в партньорство със Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

3_reference

Денят на икономиста бе отбелязан в присъствието на научни работници, преподаватели и икономисти. На официалната церемония бяха връчени призови и специални награди в категориите: ученици, студенти, докторанти и млади предприемачи до 35 г. В рамките на конкурса те трябваше да представят своя разработка на тема: „Човешкият капитал и благосъстоянието на Р България“. В празничната церемония взеха участие повече от 70 души от София, Варна, Русе, Свищов, Хасково, Стара Загора, Гоце Делчев, Габрово и Кърджали.

Организаторите на конкурса връчиха специални благодарствени грамоти на Стопанския факултет и на доц. Седларски.

4_reference
1_imagelarge
1-bl
2-bl