Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от ФНОИ получиха сертификати за завършен курс по лични финанси

   
Студенти от ФНОИ получиха сертификати за завършен курс по лични финанси

За първи път в България студенти - педагози участваха в обучение по лични финанси, организирано от Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ по проект, изпълняван от българския клон на организацията "Джуниър Ачийвмънт".

Курсът, ръководен от доц. Даниела Бобева, бе насочен към студенти от втори курс, изучаващи спeциалността „Медийна педагогика и художествена комуникация“. Участниците получиха възможност да се запознаят с някои от методите за анализ и формиране на личен бюджет, да формират спестявания и да намират най-изгодния начин за тяхното вложение.

3

Специално внимание в лекциите бе отделено на правата и задълженията на потребителите при получаването на потребителски и ипотечен кредит - кога и при какви условия е изгодно да се вземат кредити и как по-ефективно да се избират кредитен продукт и кредитираща институция.

2

Част от обучението бе свързано с начините за предпазване от финансовите измами и в частност от тези, на които обект обикновено се явяват младите хора.

Студентите показаха изключително високи резултати при изпитния тест и получиха сертификати за завършен курс по лични финанси, даващ възможност, заедно с допълнително специализирано обучение за лектори, да се включат като преподаватели в курсове за обучение по лични финанси за ученици.

1