Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет и Университетът Ляочен сключиха меморандум за сътрудничество и договор за обмен на студенти

   
Софийският университет и Университетът Ляочен сключиха меморандум за сътрудничество и договор за обмен на студенти

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Мария Стойчева и проф. Хайкуан Ху, вицепрезидент по наука и международна дейност на Университета Ляочен (Liaocheng), подписаха споразумение за сътрудничество между двете институции и договор за обмен на студенти.

В делегацията от Китай бяха още проф. Уенжун Уанг, декан на Факултета по физика и информатика, проф. Сюсън Као, декан на Факултета по природни науки, проф. Бингсу Яо, декан на Факултета по математика, доц. Янлин Уанг, преподавател във Факултета по физика и информатика. От страна на Софийския университет присъства и проф. Мирослав Абрашев, заместник-декан на Физическия факултет.

2-2

Договорът предвижда развиване на научните и образователни отношения между двете институции чрез научно сътрудничество и обмен на научна литература. Съгласно споразумението университетите се ангажират да съдействат за обмен на информация и образователни материали. Мобилността на студенти между двата университета за един семестър или цяла академична година също е акцент на споразумението.

3-3