Начало / Новини / Новини и събития / Самостоятелна онлайн изложба на гл. ас. д-р Красимира Дренска

   
Самостоятелна онлайн изложба на гл. ас. д-р Красимира Дренска

Самостоятелна онлайн изложба на гл. ас. д-р Красимира Дренска от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет беше открита в страницата в интернет на проект „Арт инициативи 2020“ на български език: https://artinitiativesproject.com/krasimira-drenska и на английски език: https://artinitiativesproject.com/en/krasimira-drenska .

Изложбата цели да представи експериментите на Красимира Дренска с техниката на ръчно рециклираната хартия, в която традиционният занаят на ръчната хартия се преплита със съвременната екопрактика на рециклиране. Пресечната точка са визуални произведения с неповторим характер, за които авторката отбелязва: „Пластичните форми на произведенията са различни и варират от релефни миниатюри до голямоформатни пространствени инсталации. В концептуално отношение произведенията засягат нравствени и философски въпроси за вярата, любовта, хармонията, приобщаването към рода и традицията.“

Красимира Дренска (2)
Красимира Дренска (3)

Проектът „Арт инициативи 2020“ с ръководител проф. дн Лаура Димитрова е реализиран от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“ на Алма матер.

Красимира Дренска (1)

Страницата на проекта е дело на Павел Лефтеров, докторант към Катедра „Визуални изкуства“.

Красимира Дренска (4)
Красимира Дренска (5)
Красимира Дренска (6)