Начало / Новини / Новини и събития / Ректорът на Софийския университет се срещна с делегация от Нигерия

   
Ректорът на Софийския университет се срещна с делегация от Нигерия

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков се срещна с правителствена и бизнес делегация от Нигерия. На събитието присъства д-р Майкъл Олауале – Кул, директор на Лагоската търговско-промишлена палата.

Гостите на Софийския университет са част от правителствена и бизнес делегация, начело с държавния министър на индустрията, търговията и инвестициите на Федерална република Нигерия Мариам Катагум.

Посещението е организирано между търговско-промишлените палати на двете страни със съдействието на Посолството на Република България в Абуджа. Посещението е в периода 24-28 април 2023 г., в рамките на което е предвидено провеждане на бизнес форум в БТПП (https://www.bcci.bg/news/19484) и подписване на Меморандум за разбирателство между Българската търговско-промишлена палата и Лагоската търговско-промишлена палата.

4-4

В рамките на срещата ректорът представи накратко историята на Софийския университет, шестнадесетте му факултета, както и направленията, в които се обучават студенти. В изказването си той отбеляза още успехите на центровете за върхови постижения към Алма матер, както и дейността на Института INSAIT.

3-3

Майкъл Олауале – Кул отбеляза, че проявяват интерес към сътрудничество с България, интересуват се и от възможностите, които страната ни може да предложи в областта на образованието. Проф. Анастас Герджиков изтъкна, че има много възможности за развитие в областта на научните изследователски проекти, както и на студентската и преподавателска мобилност, посочвайки, че всеки един студент е посланик на своята държава в чужда държава. В рамките на разговора бяха обсъдени и възможностите за дистанционно обучение.