Начало / Новини / Новини и събития / Ректорът на Алма матер бе удостоен с наградата „Златен век“ – звезда и грамота на Министерството на културата

   
Ректорът на Алма матер бе удостоен с наградата „Златен век“ – звезда и грамота на Министерството на културата

На тържествена церемония по повод Деня на народните будители в зала „Средец“ на Министерството на културата министър Боил Банов отличи бележити дейци на културата и изкуствата. Чрез тези награди Министерството на културата засвидетелства своето признание към цялата общност, която съхранява българските ценности през годините.

Министър Боил Банов удостои ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков с наградата на Министерството на културата „Златен век“ – звезда и грамота, за значим принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство.

2-2

Ректорът проф. Герджиков изрази своята благодарност за получената награда и посочи, че се надява поне малко да я е заслужил с дългогодишната си дейност в Съюза на народните читалища и сега в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той изрази увереността, че тази награда е преди всичко за културната дейност на Университета, който има много активен Културен център с целогодишна програма, собствен университетски театър, университетски медии, изложбени зали, хорове и други. По думите на ректора, събитията, които се организират в голямата си част са образователни и научни, но културната дейност е не по-малко важна и няколкостотин събития в Софийския университет годишно са свързани с култура – концерти, изложби, театрални постановки, кинолектории. „Надявам се, че привличаме все по-широка публика, не само от столицата и тази дейност заслужава това признание, което е съсредоточено в името на Университета. Благодаря и успех на всички“, каза в заключение проф. Герджиков.

1-1