Начало / Новини / Новини и събития / Ръководството на Софийския университет е на посещение в Швейцария за срещи, свързани с Института INSAIT

   
Ръководството на Софийския университет е на посещение в Швейцария за срещи, свързани с Института INSAIT

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Елиза Стефанова и изпълнителният директор на Института INSAIT Борислав Петров са на посещение в Цюрих (ETH Zurich), където ще се проведат редица срещи с ръководството на ETH Zurich и факултета по информатика на ETH. Като представител на двете страни участва и проф. Мартин Вечев, архитект на INSAIT и професор в ETH Zurich. Срещите са в контекста на развитието на Института INSAIT и една година от основаването му.

INSAIT е част от Софийския университет и е създаден в тясно партньорство със Софийския университет, ETH Zurich, EPFL и българското правителство, a в рамките на срещите ще бъдат обсъдени начини за засилване на партньорството и други инициативи.

1

Проф. Мартин Вечев (ETH и INSAIT), проф. Елиза Стефанова (Софийски университет), проф. Люк Ван Гуул (ETH и INSAIT), Борислав Петров (изпълнителен директор на INSAIT)