Начало / Новини / Новини и събития / Проф. дмн Николай Янев бе удостоен с „доктор хонорис кауза“ на Университета на Екстремадура

   
Проф. дмн Николай Янев бе удостоен с „доктор хонорис кауза“ на Университета на Екстремадура

Дългогодишният преподавател във Факултета по математика и информатика на Софийския университет проф. дмн Николай Янев бе удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Университета на Екстремадура, Испания.

Събитието е голямо признание за българската математика. Проф. Янев е възпитаник и дългогодишен преподавател във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. И днес студентите продължават да учат от неговите учебници.

DHC

В продължение на 18 години учените от Факултета по математика и информатика на Софийския университет и Института по математика и информатика към Българската академия на науките развиват активно успешно сътрудничество с колегите си от Университета на Екстремадура. В резултат на това са издадени съвместни статии и книги, проекти, организирани са международни конференции в България и Испания.

DoctorHonorisCausa

В това сътрудничество голяма роля имат още проф. дмн Маруся Божкова, ръководител на Катедра „Вероятности, операционни изследвания и статистика“ във Факултета по математика и информатика на Софийския университет и доц. Весела Стоименова от същата катедра.