Начало / Новини / Новини и събития / Приключва първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 година

   
Приключва първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 година

Днес в 9.00 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския университет Фатме Капсозова от гр. Троян изтегли темата, по която ще пишат явилите се на изпита по биология: „Ензими – свойства, механизъм на ензимното действие. Фактори, оказващи влияние върху ензимната активност“. Радостина Божева от гр. Смолян изтегли вариант № 1 на тестa.

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 883.

Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Ренета Божанкова изрази убедеността си, че кандидатите са дошли подготвени, мотивирани, спокойни и ще се справят успешно с изпита. Председателят на изпитната комисия доц. Вяра Маматаркова пожела успех на бъдещите си колеги.

1

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Оптометрия; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и опазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и устойчиво развитие; Биология и английски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

2

С успешно положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите Медицина и Фармация.

В 9.00 ч. започна и събеседването за специалността „Изобразително изкуство“. В 12.00 ч. е началото на устния изпит за специалността „Теология“. В 14.00 стартират изпитът по музикален инструмент или пеене за кандидатите за специалност „Музика“ и събеседването с кандидат-студентите за специалността „Графичен дизайн“.

3