Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Софийския университет участваха в международен арт симпозиум в Полша

   
Преподаватели от Софийския университет участваха в международен арт симпозиум в Полша

Проф. д-р Стефан Алтъков и проф. д-р Лаура Димитрова от катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по начална и предучилищна педагогика към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ участваха в международен арт симпозиум на името на Мариан Разумски в град Тарнобжег, Полша.

Проф. Алтъков и проф. Димитрова участваха по покана на кмета на гр. Тарнобжег Гжегож Киелб, Тадеуш Зих, директор на музея „Джиковие“ и куратора на симпозиума проф. Марек Сак от Академията за изкуства „Владислав Стжемински“ в гр. Лодз.

1

Проф. д-р Стефан Алтъков и проф. д-р Лаура Димитрова създадоха живописни творби, които бяха включени в колекцията за съвременно изкуство на замъка „Джиковие“. По време на официалните презентации в рамките на симпозиума те представиха както творческата, така и преподавателската си дейност в катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по начална и предучилищна педагогика.

2

Участието в този престижен международен форум беше осъществено с частична финансова подкрепа от Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет по проект на катедра „Визуални изкуства“ на тема ArtNet.

3