Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“ участват в международна изложба в Българския културен институт във Варшава

   
Преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“ участват в международна изложба в Българския културен институт във Варшава

Изложбата KOOPERATYWA 2 (седемнадесета колекция), с куратор проф. Марек Сак от Академията за изкуства „Вл. Стешеминки“, Лодз, Полша, беше представена в Българския културен институт във Варшава на 17 септември 2021 г.

Изложбата беше открита от директора на Българския културен институт госпожа Калина Станчева. Участниците в изложбата и гостите бяха поздравени от посланика на Република България г-жа Маргарита Ганева.

Проф. дн Лаура Димитрова за откриването на изложбата

Кураторът на изложбата проф. Марек Сак представи проекта KOOPERATYWA 2 и участниците в него. Кратки поздравителни слова отправиха проф. д-р Михал Рибински, декан на Факултета по живопис и рисуване на Академията за изкуства „Вл. Стешеминки“ и проф. д. н. Лаура Димитрова, ръководител на Катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“.

Проф. д-р Стефан Алтъков пред свои творби

В изложбата участват автори от Полша, България, Литва и Словакия. Българските участници в изложбата са проф. д. н. Лаура Димитрова, проф. д-р Стефан Алтъков и гл. ас. д-р Явор Грънчаров, преподаватели в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тяхното участие в изложбата във Варшава е подкрепено от Българския културен институт и от Фонд „Научни изследвания“ на Алма матер чрез проекта „ЕКО-арт/ АРТ-еко“.

Гл. ас. д-р Явор Грънчаров пред своята творба

 

Госпожа Маргарита Ганева, посланик на Република България и госпожа Калина Станчева, директор на Българския култутен институт на откриването на изложбата (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Моменти от откриването на изложбата са отразени на страницата на Българския културен институт в албума “WYSTAWA KOOPERATYWA2“:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=BulgarskiInstytutKultury&set=a.3068648310042960