Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика участваха в Националния пленер "Дружба"

   
Преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика участваха в Националния пленер "Дружба"

Проф. д-р Стефан Алтъков, заместник-декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика и ръководител на Катедра "Визуални изкуства", и проф. д-р Лаура Димитрова, преподавател в катедрата, участваха в 23-то издание на Националния пленер "Дружба" в Стара Загора.

 

Преподаватели бяха там по покана на организатора на пленера доц. Злати Златев, председател на представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора.

В пленера, който се организира от община Стара Загора, участваха още художниците Милко Божков, Валентина Лапчева, Росица Попчева , Георги Динев, Минчо Панайотов, Румен Петков, Петър Петров.

Творбите, които проф. Стефан Алтъков и проф. Лаура Димитрова създадоха по време на пленера, бяха включени в арт колекцията на галерия "Байер".

3
4

Проф. Алтъков и проф. Димитрова създадоха още една Колективната творба на двамата преподаватели СтеЛа "Стара Загора" беше дарена на галерията.

На 14 юли в пространството на галерия "Байер" беше открита изложба с произведенията на всички участници в пленера. Иванка Сотирова, заместник-кмет на Община Стара Загора, връчи на всеки от деветимата участници в културното събитие Почетен плакет на Общината, изработен специално за пленера.

2
5
6