Начало / Новини / Новини и събития / Представяне на романа „Писецът“ в Театър-лаборатория „Алма Алтер“

   
Представяне на романа „Писецът“ в Театър-лаборатория „Алма Алтер“

На 24-ти април 2023 г. в салона на Театър-лаборатория „Алма Алтер“ се проведе представяне на книгата "Писецът" на Иван Янев. Водещ на събитието беше актьорът Георги Арсов, който чрез музиката по непринуден и автентичен начин представи романа и неговия автор на публиката.

Редактор на "Писецът" е Ива Тодорова, която сподели много отвъд кулисите и любопитни факти около писането на книгата. Романът е третата част от повествованието за Ян и Лейла за вечната борба между доброто и злото.

1-Иван Янев, кучето роувър, Ива Тодорова и Георги Арсов с китара

Събитието имаше и благотворителен характер. Средствата от продажбата на "Писецът" ще бъдат предоставени за лечението на Даниела Каменова, която се бори с тежко и прогресиращо заболяване.

Рецензентът на романа Петя Йосифова-Хънкинс припомни, че „Писецът“ е третият роман на писателя Иван Янев от трилогията "Феникс" и "Симаргал", в който четателят ще проследи историята за Ян и Лейла. В този роман историята е акцентът. На пръв поглед сюжетът е по-закътан и изтънял, което дава възможност за по-определено усещане за вътрешния свят на героите, но въпреки това всеки, който е чел предходните повествования, ще усети трайната сюжетна линия, която увлича читателя. А тези, които за първи път се докосват до творчеството на Иван Янев, вероятно ще почувстват онова читателско гъделичкане, което ще възбуди любопитството им и ще ги подтикне да потърсят и предишните два романа, които по желание на автора вече са достъпни и в най-голямата, свободна онлайн библиотека.

1-Иван Янев раздава автографи

Романът се издава с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Трите книги на Иван Янев на масичка и кутията за дарения