Начало / Новини / Новини и събития / Първо класиране на кандидат-студентите за учебната 2016/2017 г. в Софийския университет

   
Първо класиране на кандидат-студентите за учебната 2016/2017 г. в Софийския университет

Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ за учебната 2016/2017 г. беше обявен днес.

6 499 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Социология“ и „Английска филология“, следвани от „Публична администрация“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Педагогика“, „Информатика“ и „Българска филология“.

От 13 юли до 15 юли 2016 г. новоприетите студенти имат следните възможности:

- да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат закупени в книжарниците в Ректората. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки;

- да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап – при потвърждаването се депозира оригиналната диплома за средно образование в съответния факултет;

- приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 19 юли 2016 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти. От 20 до 22 юли 2016 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 26 юли 2016 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 27-29 юли 2016 г. включително.