Начало / Новини / Новини и събития / Научна конференция "Априлски четения"

   
Научна конференция "Априлски четения"

В Конферентната зала в Ректората започна научната конференция "Априлски четения". Традиционният тридневен научен форум се организира от Историческия факултет на Софийския университет.

Събитието бе открито от заместник-декана на Историческия факултет проф. д-р Надя Манолова, която припомни, че факултетът организира такива научни срещи всяка пролет и есен и изрази благодарността си към всички, които участват в научната конференция. Проф. Манолова подчерта, че и преподавателите, и ръководството на факултета се стремят да насърчават участието на студентите си в научния живот на факултета и по този начин да привличат младите хора в науката. „Целта ни е от една страна да привличаме младите хора, от друга страна по този начин да издигаме и качеството на самото обучение. Защото вие знаете – едно е да присъстваш пасивно и да бъдеш редовен, но пасивен слушател, но е съвсем различно, когато трябва да застанеш пред аудитория и трябва да защитаваш точно определена теза“, каза още заместник-деканът.

1-1

Проф. Манолова благодари на Факултетния студентски съвет, положил много усилия да реализира научната среща. За старт на конференцията с добро настроение на участниците в научния форум се погрижиха студентите Вяра Иванова и Дани Чергански, които поднесоха музикален поздрав.

4-4

Георги Тодоров, председател на Факултетния студентски съвет към Историческия факултет, изрази радостта си да приветства участниците в едно от емблематичните събития на факултета. Той отбеляза, че целта на тазгодишната научна конференция „Априлски четения“ е да се отбележи 135-годишнината на Историческия факултет и 135-годишнината от създаването на Софийския университет. Георги Тодоров уточни, че в научния форум няма голяма главна тема, защото целта е била в нея да се включат възможно най-много студенти и докторанти от други факултети.

5-5

Той благодари на всички участници, както и за помощта на деканското ръководство и на екипа му, спомогнал за организацията на събитието. Георги Тодоров пожела на всички участници късмет и успешно представяне.

Форумът продължи с представяне на научните доклади.

Програма

3-3