Начало / Новини / Новини и събития / Най-голямата студентска експозиция в рамките на проекта „АRT points“ беше открита в галерия „Алма матер“

   
Най-голямата студентска експозиция в рамките на проекта „АRT points“ беше открита в галерия „Алма матер“

На 2 юли 2018 г. в двете зали на галерия „Алма Матер“ в Ректората на Софийския университет бе открита изложба на дипломираните бакалаври (2017/2018г.) от Катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет.

Това е най-голямата студентска експозиция в рамките на проекта „АRT points“, който се реализира от Катедра „Визуални изкуства“ към ФНПП с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет. Ръководител на проекта е проф. д-р Бисера Вълева, а куратор на представената изложба е доц. Милена Блажиева от Катедра „Визуални изкуства“.

5

В изложбата са селектирани част от представените самостоятелни експозиции на дипломираните студенти от специалност „Изобразително изкуство“. Работите са различни като техника и изобразителен подход, тъй като отразяват различните визуални интереси на младите автори на този етап от художественото им развитие. Представени са както традиционни форми на изобразителното изкуство като живопис, графика и скулптура, така и част от видовете концептуално изкуство като инсталация и пърформанс.

1

Изложбата представя общите усилия на преподавателите и студентите, техните съвместни проекти и художествени търсения и е чудесният старт на дипломираните бакалаври от специалност „Изобразително изкуство“ като млади и търсещи автори в съвременната художествена ситуация у нас.

3
8

 

Участват: Даниела Атанасова, Десислава Митова, Димитрина Богданова, Елена Димитрачкова, Иван Шуманов, Ирена Живкова, Йоанна Петкова, Карина Узунова, Кирил Кръстев, Кристина Върбанова, Людмила Дзигарова, Мария Пейчева, Радмила Цветомирова, Петя Румиева, Цветелина Петрова, Ясмина Ангелова.

 

6

 

9
10