Начало / Новини / Новини и събития / На пленера „БОЛЕСТРАШИЦЕ 2022“ бяха изложени творби на преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“

   
На пленера „БОЛЕСТРАШИЦЕ 2022“ бяха изложени творби на преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“

Преподавателите от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата проф. дн Лаура Димитрова, проф. д-р Стефан Алтъков и гл. ас. д-р Явор Грънчаров взеха участие в 24-ия международен пленер „БОЛЕСТРАШИЦЕ 2022“, който се състоя в АРБОРЕТУМ, Болестрашице, Полша от 8 до 14 август 2022 г.

Те бяха поканени от проф. доктор хаб. Нарцис Пиорецки, директор на АРБОРЕТУМ, и проф. доктор хаб. Марек Сак от Академията за изкуства „Владислав Стшемински“, Лодз – куратор.

Участието на преподавателите в пленера беше подкрепено от проект „ЕКО-арт 2022“, който се реализира с помощта на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет.

1-11
1-3

Проф. Лаура Димитрова и проф. Стефан Алтъков

В пленера бяха включени художници от Полша, България и Франция. Те създадоха творби на екологична тема, които станаха собственост на колекцията на АРБОРЕТУМ, Болестрашице.

1-4

Гл. ас. Явор Грънчаров

В края на пленера в една от експозиционните зали на галерия „Пьотр Михайловски“ в присъствието на участниците в артистичния форум, гости и почитатели на изкуството доктор хаб. Нарцис Пиорецки, директор на АРБОРЕТУМ, Болестрашице и проф. доктор хаб. Марек Сак от Академията за изкуства „Владислав Стшемински“, Лодз – куратор, откриха изложба от създадените по време на пленера творби.

1-6

Проф. Марек Сак – куратор и проф. Нарцис Пиорецки – директор на АРБОРЕТУМ, Болестрашице, откриват изложбата след пленера

1-9
1-10
1-7
1-12
1-14