Начало / Новини / Новини и събития / “Минута за Коледа” или как да стоплиш сърцето на непознат

   
“Минута за Коледа” или как да стоплиш сърцето на непознат

Минута за Коледа” е инициатива на Студентския съвет при Софийския университет “Св. Климент Охридски”, която се провежда за 8-ма поредна година, като целта на студентите е кампанията да достига до все повече хора, разпространявайки вълшебния дух на Коледа за предстоящите празници.

Участието в инициативата става изключително лесно, като всеки желаещ може да напише своите пожелания онлайн на сайта на Студентски съвет: https://sustudents.bg/minuta-za-koleda , които след това ще бъдат поставени в пликове с коледни послания, които да бъдат пуснати в пощенски кутии на случаен принцип в множество български градове.

Платформата ще бъде активна до 16-ти декември, като след затварянето й офисът на Студентски съвет ще се превърне в една малка коледна работилница, където всички организатори ще работят усърдно по сортирането на писмата, тяхното отпечатване на красива хартия и поставяне в пликове със специални послания.

Следващ етап на кампанията е самото им изпращане, което се осъществява на класическия принцип на личното занасяне по всички краища на България. Това се изпълнява на абсолютно случаен принцип, като членовете на Студентски съвет разпределят помежду си писмата и ги носят със себе си по родните си градове, където поставят по едно писмо във всяка срещната пощенска кутия.

През изминалата година близо 2000 писма откриха своите получатели, в резултат на което имаше многобройни положителни отзиви, които “стоплиха сърцата” на всички, положили усилия тази благородна кауза да стане реалност.

Всяка година посланици на кампанията са различни известни личности, като през годините са участвали Орлин Горанов, Ники Кънчев, Георги Бърдаров, Енчо Керязов, Дони и други.

Със съдействието на всеки, отделил 1 минута, за да напише своето празнично послание, Студентски съвет успешно постига целите на кампанията, които са единствено от социален характер, а именно да се разпространява позитивния дух сред хората и да се обръща внимание на малките моменти, които оставят своите положителни отпечатъци върху обществото.

Минута за Коледа