Начало / Новини / Новини и събития / Магистрите от випуск 2019 г. на Философския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

   
Магистрите от випуск 2019 г. на Философския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

167 абсолвенти завършиха магистърската си степен на обучение във Философския факултет на Софийския университет. Те получиха дипломите си за завършено висше образование на тържествена церемония в Аулата. Осем от тях са пълни отличници.

Празничната церемония по повод на завършването на випуск 2019 г. магистри на Философския факултет бе открита от декана на факултета проф. д.пс.н. Соня Карабельова, която поздрави абсолвентите, техните преподаватели, близки и гости. Обръщайки се към най-младите си колеги, тя ги призова да запомнят този специален ден, важен както за тях, така и за техните семейства и преподаватели. Проф. Карабельова подчерта, че завършването им е плод на техните изключителни усилия, на старанието и стремежа им към високи постижения.

1

„Завършването на магистърската степен е ново начало. Може би непознато. Не се съпротивлявайте на новостите, не се страхувайте. Приемете ги като предизвикателства. И справянето с това предизвикателство може да ви мобилизира да постигнете още по-големи успехи. Да израснете още повече като личности“, каза още деканът.

23

Проф. Карабельова благодари от името на преподавателите за привилегията да обучават най-добрите студенти, да им покажат на какво са способни и да ги стимулират да бъдат още по-смели, да мечтаят и да се стремят да постигат мечтите си. Тя благодари и на близките на абсолвентите, които са ги подкрепяли през годините.

3

Проф. Карабельова изтъкна в словото си, че високото качество на обучение на Философския факултет дава една много по-широка перспектива за света пред абсолвентите, то им отваря множество врати и създава много възможности за по-нататъшната им реализация.

7

Ще се радваме и ще бъдем горди с вашите успехи и в бъдеще. Ще се радваме да заемете нашето място, да продължите, да развиете, да надградите постигнатото от нас“, каза още проф. Карабельова. Тя обърна внимание на изборите, които правим, на общуването лице в лице, на мечтите и пожела на абсолвентите успех.

24

Заместник-ректорът на Алма матер проф. д-р Ренета Божанкова приветства всички от името на ректора проф. дфн Анастас Герджиков и посочи, че в днешния ден всички се обръщат назад, към изминалите години, към преживените трудности, към постигнатите успехи и с поглед напред – към предстоящото. „През годините вашите преподаватели са ви учили да анализирате, самостоятелно да взимате решения, да поемате рискове – и професионални и житейски. Да проявявате упоритост и смелост, най-сетне да постоянствате в убедеността си, че можете, че ще успеете“, отбеляза проф. Божанкова и ги призова да продължат да учат, да търсят, да се съмняват и да бъдат сигурни, че Софийският университет винаги ще им предложи подкрепа и нови степени на професионално развитие и научно израстване.

5

По думите й, днешната церемония приобщава всички абсолвенти към поколенията преди тях, напомня им за дълга и отговорността, която носят като възпитаници на Алма матер, за красотата на човешкото знание, така многолико и многогласно. Проф. Божанкова пожела на всеки от младите си колеги да намери мястото и професията, които са най-близки до мечтите му, които най-точно съответстват на профила на подготовката му, но и на характера и дарбите му и които ще носят удовлетворението на полезния ден и радостта на очакването на следващия.

6

Заместник-ректорът отбеляза, че всички дължат благодарност на родителите, семействата, близките и приятелите си за подкрепата през изминалите години. С тези думи проф. Ренета Божанкова обяви випуск магистри 2019 г. на Философския факултет за завършил.

Церемонията продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

11
14
16
22
26