Начало / Новини / Новини и събития / Лятна школа за учители по природни науки 2017 г.

   
Лятна школа за учители по природни науки 2017 г.

IBM България се включва като официален партньор на катедрите „Астрономия“ и „Метеорология и геофизика“ на Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в Лятната школа за учители по природни науки 2017 г.

От 10 до 14 юли 2017 г. във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе Лятна школа за учители по природни науки. Събитието е под патронажа на Министерството на образованието и науката и се организира от катедрите „Астрономия“ и „Метеорология и геофизика“ на Физическия факултет с партньорството на IBM България.

В Лятната школа за учители ще се включат между 40 и 60 учители по природни науки от цяла България, които преподават на ученици в 9-12 клас в гимназии или техникуми. По време на Лятната школа в продължение на една седмица всички учители се обучават по някои от най-актуалните теми от съвременната физика. Експертите от Физическия факултет на Софийския университет са подготвили изключително интересни лекции, включително и по спътникови и високотехнологични системи, теми и практически занятия, които да засилят уменията на учителите по природни науки в България.

На 28 април 2017 г. от 18:00 часа в зала А205 на Физическия факултет на Университета IBM България ще представи кариерна сесия на тема „Управление на проекти в бизнеса“ пред студентите от иновативната магистърска програма „Астрономия и популяризация на астрономията“, както и пред всички заинтересовани студенти и докторанти на Физическия факултет. Лекцията е отворена и за външни посетители.

Още новини ще намерите на официалния страница в интернет на катедра „Астрономия“, където предстои да бъде публикувана и пълната програма на събитието: http://www.phys.uni-sofia.bg/~astro/