Начало / Новини / Новини и събития / Катедра „Астрономия“ участва с обширна програма в SCIENCE PARTY: КОСМОС в Детския научен център „Музейко“

   
Катедра „Астрономия“  участва с обширна програма в SCIENCE PARTY: КОСМОС в Детския научен център „Музейко“

На 16 юни 2017 г. близо 400 души посетиха научното парти на тема „Космос“ в Детския научен център „Музейко“, по време на което учени и студенти от катедра „Астрономия“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски” участваха с лекции, демонстрации и наблюдения с телескопи.

В петъчната вечер на 16 юни Детският научен център „Музейко” се преобрази за четвърти път във формат, предназначен специално за възрастни. Стотици гости на SCIENCE PARTY: КОСМОС се включиха в дейности, посветени на тайните и загадките, които крие Вселената.

Muzeiko_Science-party_3

Учени от катедра „Астрономия“ представиха интерактивни лекции за българската следа в Андромеда и реалната перспектива да стъпим на Марс. Телескопите на покрива на „Музейко“ помогнаха да разберем колко близко всъщност са планетите от нашата Слънчева система, като всеки посетител имаше възможност да погледне отблизо Юпитер и Сатурн. Разходка във времето и пространството бе възможна и благодарение на прожекции на тема „Вълшебните съзвездия“ в Планетариума.

Muzeiko_Science-party_2