Начало / Новини / Новини и събития / Кариерен форум на Факултета по математика и информатика

   
Кариерен форум на Факултета по математика и информатика

Във Факултета по математика и информатика започна двудневният Форум на кариерното развитие под мотото "Знам и искам да го докажа". Организатор е Кариерният център към Факултета и информатика. Форумът се провежда за десети път, а тази година 78 фирми са заявили своето участие.

На Форума на кариерното развитие представителите на бизнеса имат възможност да представят своята дейност и възможните позиции, за които студентите могат да кандидатстват, а студентите - да се запознаят с възможностите за работа.

1

Форумът на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика бе открит от декана доц. Първан Първанов, който посочи, че тази година се отбелязва 130-годишнината на факултета и 10-годишнината на Кариерния форум на Факултета по математика и информатика. Той подчерта, че форумът е придобил голямо значение не само за факултета, а и за неговите възпитаници и фирмите, които участват.

Доц. Първанов изрази надеждата си, че сътрудничеството между факултета и представителите на бизнеса ще продължи и занапред. „Нашата основна цел е една – да направим всичко възможно за доброто на нашите студенти“, подчерта деканът и изрази желанието си да се продължи сътрудничеството в обучението съвместно с фирмите. Доц. Първанов обърна специално внимание на обратната връзка с фирмите, която е изключително важна и разкрива какви са нуждите на бизнеса.

3

Заместник-деканът проф. Боян Бончев, който отговаря за връзките с фирмите, поздрави присъстващите на десетото издание на кариерния форум и благодари за участието. Той подчерта, че събитието е сериозна спойка между бизнеса и обучението във Факултета по математика и информатика и пожела успех на всички.

2

Във връзка с 10-ия рожден ден на Форума, Факултетът по математика и информатика на Софийския университет награди с благодарствен плакет 10 фирми за цялостно ползотворно сътрудничество с факултета и неговия Кариерен център през годините.Наградените фирми са: SAP Labs Bulgaria, VMware Bulgaria, MusalaSoft, FactSet, Hewlett Packard Enterprise, Hele Cloud, Uber Bulgaria, Experian Bulgaria, TelebidPro, Nemetschek Bulgaria.

6

Превърналите се вече в традиция финансови дарения на фирмите тази година ще се използват за стипендии и награди /победители от олимпиади и състезания, както и за поощряване на кариерното и академичното им израстване; подпомагане с частични стипендии на одобрените от комисията за номиниране на студенти за обучение в чужбина по програмите за мобилност на Факултета по математика и информатика (съгласно установените вътрешни правила на комисията на факултета); осъществяване на различни програми и инициативи, насочени към издигане на авторитета на Факултета по математика и информатика и Софийския университет „Св. Климент Охридски“; финансиране и организиране на образователни програми и инициативи за студенти, млади учени и ученици в областта на математиката и информатиката; инициативи, свързани с кариерното развитие на колегията на факултета (включително студенти); организиране, финансиране и осъществяване на други дейности.

За повече информация тук :

4