Начало / Новини / Новини и събития / Изложбата „ЕКО“ беше открита в Галерия „Алма Матер“

   
Изложбата „ЕКО“ беше открита в Галерия „Алма Матер“

На 4 октомври 2022 г. в галерията на Софийския университет „Алма Матер“ в присъствието на много гости беше открита изложбата „ЕКО“. Експозицията се реализира с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Катедра „Визуални изкуства“ и Културния център на университета и е част от изявите по проекта „ЕКО-арт 2022“ на Катедра „Визуални изкуства“. Ръководител на проекта е проф. дн Лаура Димитрова.

Специален гост на изложбата беше проф. Катарина Джорджевич, зам.-декан на Факултета по изкуства на Нишкия университет, Сърбия, която поднесе приветствие по време на откриването.

1-2

В изложбата участват: проф. дн Лаура Димитрова, проф. д-р Стефан Алтъков, и проф. д-р Анна Цоловска от Софийския университет „Св. Климент Охридски“; проф. д-р хаб. Дорота Сак и проф. д-р хаб. Марек Сак от Академията за изкуства „Вл. Стшемински”, Лодз, Полша; проф. д-р хаб. Нарцис Пиорецки от Университета на Жешув, Полша; проф. Катарина Джорджевич от Нишкия университет, Сърбия; доц. д-р Снежина Бисерова, гл. ас. д-р Явор Грънчаров и докторант Марина Александрова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

1-4

Част от представените творби ще бъдат дарени от техните автори на Факултета по науки за образованието и изкуствата.

1-6

Изложбата продължава до 14 октомври 2022 г.

1-10
1-13
1-5
1-9