Начало / Новини / Новини и събития / Изложба „Виенски дневници“ в галерия „Алма Матер“

   
Изложба „Виенски дневници“ в галерия „Алма Матер“

Изложба „Виенски дневници“ на студенти и докторанти от катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по начална и предучилищна педагогика беше открита в галерия „Алма Матер“. Експозицията може да бъде разгледана до 2 декември 2017 г.

Изложбата е третата от проекта „АРТикулации – визуални хроники“, реализиран от катедра „Визуални изкуства“ на Факултет по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“, с ръководител на проекта е проф. д-р Бисера Вълева.

1

Изложбата в пространството на галерия „Алма Матер“ е посветена на петгодишното сътрудничество на катедра „Визуални изкуства“ с Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена и тематично обединява посоките в работата на младите артисти през годините на проведените творчески практики. Творбите на студентите и докторантите отразяват влиянието на досега с оригинали на световното изобразително изкуство и развитието на творческото им мислене, както и емоцията от общуването с последните тенденции в съвременното визуално изкуство. В изложбата са селектирани работи на част от участниците в творческите практики.

2
3
4
5
6