Начало / Новини / Новини и събития / Изложба „Необичаен поглед“ в галерия „Алма матер“

   
Изложба „Необичаен поглед“ в галерия „Алма матер“

От 20 април 2023 г. галерия „Алма матер“ е домакин на изложбата „Необичаен поглед“, в която участват преподаватели и студенти от Института за изкуства в Чешин към Университета на Силезия, Катовице в Полша: Ага Яворска, Адам Чех, Анжелика Сара Зайдлик, Анна Вайда, Дария Ковалчик, Катажина Крочек-Вашинска, Катажина Пика, Катажина Хандзлик, Кшищоф Марек Бонк, Кшищоф Пащула, Лукаш Кониуши, Марина Подолска, Марта Фраковяк, Мартин Бохенек, Хана Гжонка-Карвацка, Ярослав Скутник.

Изложбата е резултат от сътрудничеството между Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет и Факултета по Изкуства и образователни науки на Университета на Силезия, Катовице, Полша.

1-9

Експозицията беше открита от доцент Милена Блажиева, ръководител на Катедра „Визуални изкуства“.

1-4

Марина Подолска от Факултета по Изкуства и образователни науки на Университета на Силезия, която е куратор на изложбата, представи участниците и техните творби.

1-7
5-1

 

 

Специални гости на изложбата бяха Ивона Якушко-Дудка, първи съветник и заместник-ръководител на мисията към Полското посолство в София и директор на Полския институт и госпожа Светла Каранешева от Програмния отдел на Полския институт.

1-8

Изложбата може да бъде разгледана до 30 април 2023 г.

1-6