Начало / Новини / Новини и събития / Изложба на преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика в Ниш

   
Изложба на преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика в Ниш

Изложбата re-cycle / re-create на проф. д-р Стефан Алтъков, зам.-декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика и ръководител на Катедра „Визуални изкуства“, и проф. д-р Лаура Димитрова от същата катедра беше открита на 5 октомври 2017 г. в Галерията за съвременно изкуство на град Ниш, Сърбия.

На откриването присъстваха Емилия Чоцич Билич, директор на Галерията за съвременно изкуство, Милица Тодорович, художествен директор, проф. д-р Сузана Костич, декан на Факултета за изкуства на Нишкия университет, проф. Катарина Джорджевич, зам.-декан на същия факултет и много гости.

2

Изложбата се реализира със съдействието и подкрепата на Галерията за съвременно изкуство на гр. Ниш, Сърбия. Представянето на проф. Лаура Димитрова и проф. Стефан Алтъков е подкрепено и от проект ArtNet 2, който се осъществява по Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет. Експозицията може да бъде разгледана до 18 октомври 2017 г.

1

През септември 2017 г. проф. д-р Лаура Димитрова получи втора награда от Деветата национална изложба "Арт колаж" за творбата си "Памет". Експозицията беше организирана от Дружеството на пловдивските художници и в нея участваха 74 автори, сред които и младите художници, възпитаници на специалност "Изобразително изкуство" на Факултета по начална и предучилищна педагогика д-р Венцислава Стоянова, д-р Красимира Дренска, д-р Цвета Петрова, Мария Атанасова, Ваня Вълкова, Аврам Димитров.

5