Начало / Новини / Новини и събития / ХV-ти турнир по конен спорт за купата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

   
ХV-ти турнир по конен спорт за купата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

В Университетската ботаническа градина Екопарк – Варна за XV-ти пореден път се проведе турнир по конен спорт за купата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През двата състезателни дни, участниците се надпреварваха в 6 дисциплини.

 

Победител в дисциплината „Паркур по хронометър до 100 см - за деца и любители“ е Летисия Димитрова с кон Куентин от „Кабиюк“ гр. Шумен.

Първа в дисциплината „Баражен паркур до 105 см – за деца и любители” е Сара Сокиранска с кобила Май Лейди от СККС Варна.

2

Александра Пенчева с кобила Андора от „Екуестре“ гр. Русе е победител в дисциплината „Паркур по хронометър до 115 см – без ограничения за класа“.

Победител в дисциплината „Еднократен баражен паркур до 120 см – без ограничения за класа” стана Димитър Веселинов с кобила Дарлинг от СККС Варна.

4

Победители в дисциплината „Щафета с подаване на нагайка до 110 см – 6 препятствия, без ограничения за класа” са Белвин Арифова с кон Лазар, Летисия Димитрова с кон Куентин от „Кабиюк“ гр. Шумен и Димитър Веселинов с кон Алкатраз и Марин Димитров с кон Дрейк от СККС Варна.

Първи в дисциплината „Паркур до 140 см с Жокер – без ограничения за класа“ е Александра Пенчева с кобила Андора от „Екуестре“ гр. Русе.

5

По повод събитието директорът на Университетските ботанически градини д-р Красимир Косев получи поздравителен адрес от началника на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. двн Боян Медникаров.

1

Част от Европейската програма за развитие на ботаническите градини е повишаване на социалната им роля в обществото. Университетските ботанически като звено на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ играят все по-голяма обществена и социална роля. Привличането на посетители в градините с различни интереси дава възможност те да се запознаят с растителното многообразие и по този начин всеки да даде своя малък принос в опазването на околната среда.

8
9