Начало / Новини / Новини и събития / „Хартиени истории“ - изложба на Лаура Димитрова и Стефан Алтъков

   
„Хартиени истории“ - изложба на Лаура Димитрова и Стефан Алтъков

В галерия „Алма мaтер“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бе открита съвместната изложба на проф. д-р Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков от Факултета по науки за образованието и изкуствата. Тя може да бъде разгледана до 9 юни 2019 г.

Съвместната изява на проф. д-р Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков в галерия „Алма матер“ е част от програмата на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет и се реализира в рамките на проекта по ФНИ на Университета „25 години специалност Изобразително изкуство“, посветен на юбилея на специалността в Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата.

2

Двамата автори представят произведения от хартия и върху хартия, създадени през последните две години.

Това е изложба за ефимерното, нетрайно „тяло“ на хартиения обект, повече духовно отколкото материално, за непоследователността и фрагментарността на съзнанието, припомнящо и изграждащо много преплитащи се или едновременно протичащи истории, реални и въображаеми, за общуването и визуалните послания, запечатани върху хартия.

4

Изложбата беше открита от доц. Милена Блажиева, изкуствовед и преподавател в катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата, в присъствието на представители на артистичните среди, преподаватели от факултета, студенти и много гости.

1
3