Начало / Новини / Новини и събития / Доц. дпн Милен Замфиров е новият декан на Факултета по науки за образованието и изкуствата

   
Доц. дпн Милен Замфиров е новият декан на Факултета по науки за образованието и изкуствата

На Общо събрание, проведено на 31 октомври 2019 г., за декан на Факултета по науки за образованието и изкуствата беше избран доц. дпн Милен Замфиров.

Кандидатурите за декан бяха две: на проф. д-р Адриан Георгиев и на доц. дпн Милен Замфиров. Доц. дпн Милен Замфиров беше избран с 51 на 35 гласа.

Доц. дпн Милен Замфиров е преподавател в катедра „Специална педагогика и логопедия“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доцент е по специална педагогика в Алма матер, доктор на педагогическите науки от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Координатор е на докторантското училище към Факултета по науки за образованието и изкуствата.

1-З

Води квалификационни курсове на учители в Департамента за информация и усъвършенстване на учители.

Ръководител е на Университетския център „Академия за деца“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и заместник-ръководител на Центъра за подпомагане на чуждестранни студенти от български произход към Университета.

Научен ръководител е на повече от 10 български и чуждестранни докторанти, до момента шестима са защитили успешно.

Има над 150 научни публикации в български и чуждестранни списания в областта на специалната педагогика. Член е на редакционни колегии на няколко чуждестранни списания.

Извън Университета, доц. Замфиров е работил и като учител в различни общообразователни и болнични училища, в продължение на години е бил директор на Дневен център за деца с увреждания.