Начало / Новини / Новини и събития / Доц. д-р Татяна Алексиева от Алма матер бе отличена с медал „А. С. Пушкин“

   
Доц. д-р Татяна Алексиева от Алма матер бе отличена с медал „А. С. Пушкин“

По предложение на Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура Президиумът на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература отличи доц. Татяна Алексиева за големите й заслуги в разпространението на руския език по света.

Доц. д-р Татяна Алексиева е ръководител на катедра „Руски език“ към Факултета по славянски филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя бе удостоена с отличието от акад. Людмила Вербицка – президент на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература, на Руската академия по образование и на Санктпетербургския държавен университет, в рамките на конференция по повод 50-годишнината на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература и на Дружеството на русистите в България.

2

 

Акад. Вербицка подчерта многогодишната научна, педагогическа и творческа дейност на доц. Алексиева, а в изказванията на гостите и участниците в конференцията многократно бе изтъкнат приносът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за развитието на русистиката в България.