Начало / Новини / Новини и събития / Девети международен есенен научно-образователен форум „Съвременният учител и предизвикателствата на информационното общество“

   
Девети международен есенен научно-образователен форум „Съвременният учител и предизвикателствата на информационното общество“

За поредна година Департаментът за информация и усъвършенстване на учители организира Есенен научно-образователен форум. Събитието се проведе в рамките на традиционните Климентови дни на Софийския университет.

Директорът на Департамента за информация и усъвършенстване на учители към Софийския университет проф. дпн Росица Пенкова откри форума. От името на ректорското ръководство заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Георги Вълчев приветства участниците и гостите на форума, като подчерта активната роля на Департамента за информация и усъвършенстване на учители при координиране и осъществяване на продължаващата квалификация на учителите и директорите на училища и детски градини.

12

Сред официалните гости на откриването на събитието бяха г-жа Радостина Новакова и г-жа Наталия Михалевска – директори на дирекции в МОН, които поставиха акцент върху партньорските отношения между Министерството на образованието и науката и Департамента на Софийския университет в областта на квалификацията на учителите. Г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието - София-град, също поздрави присъстващите и пожела успех на форума.

14

Научният форум продължи работата си с пленарни доклади. Участниците представиха свои научни изследвания и иновативни педагогически практики в три панела в два поредни дни.

6

В рамките на събитието се проведе и тържествена церемония по връчване на свидетелствата на учителите и педагогическите специалисти, удостоени с най-високата, първа професионално-квалификационна степен – сесия 2019. В тазгодишната изпитна сесия І ПКС защитиха 116 директори и учители от цялата страна.

5

Директорът на Департамента за информация и усъвършенстване на учители проф. дпн Росица Пенкова поздрави присъстващите и изрази удовлетворението и признателността на целия екип за дългогодишната съвместна работа.

9

Образователният форум се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по проект № 80-10-182/16.04.2019 с ръководител гл. ас. д-р Петър Петров.

10