Начало / Новини / Новини и събития / Ботаническите градини на Софийския университет бяха удостоени с награда за стратегически принос на европейските проекти Plancafe и BigPicnic

   
Ботаническите градини на Софийския университет бяха удостоени с награда за стратегически принос  на европейските проекти Plancafe и BigPicnic

На 29-ти ноември 2017 година се проведе четвъртата Национална конференция „Достъп до добра храна“, организирана от фондация „Българска месна традиция“ в партньорство с „Евро-Ток България“, част от „Евро-Ток Интернационал“, официален консултант на Европейската комисия в областта на храните.

Университетските ботанически градини към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха удостоени с Годишна награда в категория „Държавна политика“ за стратегически принос на европейските проекти „ Plantscafe ” и “ Big Picnic ”. Отличието се присъжда за развитието на политиките за насърчаване на детското и училищното градинарство и хранителната грамотност на децата.

Представител на Ботаническите гради прие с благодарност оценката за дългогодишния труд в областта на неформалното образование и ученето за природата сред природата и популяризиране на научната, образователна и социална роля на ботаническите градини.

56

На конференцията бяха обсъдени предизвикателствата пред храненето на децата от най-ранна възраст, пред училищното хранене, както и образованието в тази област.