Начало / Новини / Новини и събития / Блестящо представяне на възпитаниците на Софийския университет на Третото национално състезание по медиация за студенти

   
Блестящо представяне на възпитаниците на Софийския университет на Третото национално състезание по медиация за студенти

На 1 и 2 ноември 2019 г. в Пловдив се проведе Третото национално състезание по медиация за студенти. В надпреварата се включиха 66-ма участници от девет български университета. Всички седем отбора – шест от Юридическия факултет и един от Стопанския факултет – представиха блестящо Софийския университет на състезанието.

В крайното класиране на отборите от всички университети на първо място завърши един от екипите на Юридическия факултет на Софийския университет в състав: Петър Стоилов – клиент и Йордан Йорданов – адвокат, Маргарита Николова – медиатор, с треньор Цочо Бошнаков.

1

В индивидуалното класиране за медиатори първо място зае Олга Войкова от Юридическия факултет на Алма матер с треньор Цочо Бошнаков;

В категорията на преговарящите екипи /адвокат-клиент/, представителите на Софийския университет спечелиха всички призови места, както следва:

Първо място: Петър Стоилов /клиент/ и Йордан Николов /адвокат/ – с треньор Цочо Бошнаков;

Второ място: Георги Янев /клиент/ и Диан Неделчев /адвокат/ – с треньор Георги Раданов;

Трето място: Любослав Хинов /клиент/ и Весела Михайлова /адвокат/ – с треньор ас. Георги Гочев;

2

Достойно се представиха и всички други участници на Университета, които освен че доказаха уменията си за водене на преговори, намериха и креативни решения на поставените казуси.

Треньорите на отборите изразиха надеждите си представителите на Софийския университет да продължат добрата традиция за постигането на подобни успехи на всички бъдещи национални и международни състезания по медиация.

3