Начало / Новини / Новини и събития / „Баланси“ – самостоятелна виртуална изложба на доц. д-р Анна Цоловска

   
„Баланси“ – самостоятелна виртуална изложба на доц. д-р Анна Цоловска

Изложбата „Баланси“ е част от артистичните изяви в рамките на международния проект „Арт инициативи 2020“, реализиран с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет. Проектът се осъществява от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата и негов ръководител е проф. дн Лаура Димитрова.

Експозицията включва скулптурни творби на доц. д-р Анна Цоловска, преподавател в Катедра „Визуални изкуства“. Авторката отбеляза: „Концепцията за работите не е нищо повече от идеята за баланса и способността за намиране на центъра на тежестта на елементите в една опорна точка и взаимовлиянието между много такива, както и за баланса между графичните линии на материала спрямо празното пространство.“

Анна Цоловска_1 (1)
Анна Цоловска_2(2)

Произведенията, създадени от доц. д-р Анна Цоловска за тази изложба, може да бъдат видени на уеб сайта на проекта на български език: https://artinitiativesproject.com/balance и на английски език: https://artinitiativesproject.com/en/balance .

Дизайнът на уеб сайта на проект „Арт инициативи 2020“ е направен от Павел Лефтеров, докторант към Катедра „Визуални изкуства“.

Анна Цоловска_3(3)
Анна Цоловска_4(4)