Начало / Новини / Новини и събития / Ас. д-р Цвета Петрова от Катедра „Визуални изкуства“ с награда от Националната изложба „Тенец“

   
Ас. д-р Цвета Петрова от Катедра „Визуални изкуства“ с награда от Националната изложба „Тенец“

На 4 октомври 2021 г. в Монтана беше открито тазгодишното издание на биеналето „Тенец“. В него взеха участие преподаватели, докторанти и студенти от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата – проф. дн Лаура Димитрова, проф. д-р Стефан Алтъков, гл. ас. д-р Красимира Дренска, ас. д-р Цвета Петрова, ас. д-р Николета Иванова-Стоимирова, докторант Виолета Апостолова, както и студентът Радостин Иванов от специалност „Изобразително изкуство“.

Биеналето е от национален характер и се провежда за четвърти пореден път. Селектираните от жури творби от разделите „Графика“, „Скулптура“ и „Приложни изкуства“ са изложени в експозиционната зала „Кутловица“, а творбите от раздел „Живопис“ – в Художествена галерия „Кирил Петров“.

Цвета Петрова пред творбите си
Наградата на Цвета Петрова

 

Ас. д-р Цвета Петрова пред творбите си и получената награда

В Художествената галерия „Кирил Петров“ бяха връчени и наградите на отличените автори. Ас. д-р Цвета Петрова е тазгодишният носител на наградата в раздел „Графика“ за триптиха си „Споменът за сенките“.

От изложбата 2

Победителите бяха определени от жури в състав Любен Генов, Антон Стайков, Богомил Живков, Валентин Герасимов и Дончо Планински.

Изложбата може да бъде разгледана до края на месец октомври 2021 г..

Награждаване на отличените автори

Награждаване на отличените автори

От изложбата