Начало / Новини / Новини и събития / Алма матер посрещна 130 студенти по програма „Еразъм“

   
Алма матер посрещна 130 студенти по програма „Еразъм“

През академичната 2017/2018 г. 130 чуждестранни студенти по програма „Еразъм“ са избрали Софийския университет за своето обучение.

В Аулата на Алма матер студентите от Полша, Португалия, Испания, Франция, Сърбия, Турция, Нидерландия, Белгия, Италия, Чехия, Словакия, Гърция, Румъния, Германия, Южна Корея бяха приветствани от функционалния ректор проф. Мария Стойчева. Тя отбеляза, че през последните пет години значително е нараснал интересът на студентите в Европа към Софийския университет и все повече млади хора избират да се обучават в него един или два семестъра.

5

Проф. Стойчева подчерта, че академичната 2017/2018 г. е важна за Софийския университет, защото той чества 130-годишнината от основаването си и изтъкна, че най-старият, най-големият и най-престижният университет в България е и единственият, който присъства в международни рейтингови класации. Тя подчерта и друг важен юбилей през тази година – 30-годишнината на програмата за мобилност „Еразъм“.

1

Проф. Стойчева пожела на всички на добър час и да имат полезен, интересен и запомнящ се престой в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя представи екипа на отдел „Международна дейност и протокол“ на Алма матер, които са инициатори на срещата и ще съдействат на студентите по време на обучението им у нас.

6-2

Студентите бяха поздравени и от Габриела Наскова, представител на Асоциацията за подпомагане на академичната общност, гл. ас. д-р Венера Байчева от Катедра "Български език като чужд" в Софийския университет, Мария Никодимова, Ивайло Янков и Ива Тодорова от ESN.

2