Начало / Новини / Новини и събития / Абсолвентите на Биологическия факултет получиха дипломите си за висше образование

   
 Абсолвентите на Биологическия факултет получиха дипломите си за висше образование

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет бяха връчени дипломите на випуск 2016 г. на Биологическия факултет. Сред завършващите 242 бакалаври и магистри има един първенец на випуска. 23-ма са отличниците, от които седем пълни.

На церемонията присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет доц. Юрий Кучев и деканското ръководство на Биологическия факултет – доц. д-р Стоян Шишков, доц. Вера Маматаркова, доц. Петя Христова, проф. Христо Гагов и проф. Пламен Митов. Гости на церемонията бяха още проф. Яна Топалова, доц. Димов, доц. Биляна Николова, преподаватели, близки на абсолвентите и гости.

1

Доц. Юрий Кучев поздрави абсолвентите с техния празник и отбеляза, че това е един от важните етапи в техния живот. Той заяви, че изминалите години са били безценни години на упорит труд, борба с трудностите, години на приятелство, години на върхово напрежение, но и на върховно щастие и удовлетворение от постигнатото. Сега следва най-важното - себедоказването и завоюването на достойно място в живота. Заместник-ректорът призова дипломантите да дадат най-доброто от себе си, за да превърнат трудностите в победи, а мечтите - в реалност. Доц. Кучев пожела на всички да достигнат своя връх и никога да не забравят своя Университет, да се връщат в него винаги, когато имат трудности, но и когато имат своя апогей.

3

По думите на заместник-ректора, всички те трябва със своите действия да защитават честта на Софийския университет и неговия Биологически факултет. Той призова абсолвентите да не спират да се гордеят, че са възпитаници на Алма матер и обяви випуск 2016 г. на Биологическия факултет за завършил.

Деканът на Биологическия факултет доц. д-р Стоян Шишков поздрави препълнената зала и заяви, че от създаването на Факултета денят, в който се връчват дипломите на завършилите, винаги е празничен и запомнящ се – както за абсолвентите и техните родители, така и за преподавателите. Той поздрави колегите си за успешното им завършване и добави, че дипломите им отразяват техните знания, умения и жизнена позиция.

4

Доц. Шишков призова абсолвентите да бъдат горди възпитаници на Софийския университет и на Биологическия факултет. Той ги предупреди, че занапред ще се сблъскват с трудности, които трябва да преодоляват. „По пътя към поредния връх ще се спъвате и ще бъдете спъвани. Но това означава, че се движите напред и това ще ви прави и по-силни. Ще приемате протегнатата ръка за помощ на доброжелателни хора, но ще се сблъсквате и с учения глупак. А по думите на великия Карел Чапек той е едно от най-големите бедствия на цивилизацията“.

5

Доц. Шишков пожела на завършващите студенти винаги да бъдат устремени към поредния връх. Той призова абсолвентите да не пренебрегват интуицията си, защото тя е шепотът на техния дух и ще им подсказва посоката в динамично променящия се свят.

В приветствието си деканът на Биологическия факултет призова абсолвентите където и да бъдат, с каквото и да се занимават, да гребат с пълни шепи от живота и да се усмихват.

2

От името на факултетната академична общност и от свое име доц. Шишков пожела на дипломантите да бъдат здрави, с късмет, щастливи, да имат вечно млад дух и да не губят вяра. „На добър час, колеги и нека природата бъде с вас!“, пожела накрая деканът на Биологическия факултет.

Церемонията продължи с връчването на дипломите.

6
7
9