Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / ДЕСЕТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА “MЛАД ОДИТОР” – 2021

   

Регистрация: от 4 март до 3 април 2021 г.

 

На 4 март 2021 г. за десета поредна година стартира конкурсът „Млад одитор“.

Основни организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ ООД и „Захаринова Нексиа“ ООД.

„Млад одитор“ се доказа като един от малкото успешни състезателни формати, събирайки на едно място студенти от различни университети в България с интереси в сферата на одита и счетоводството.

За десет години в конкурса са се включили над 800 студенти от над 11 университета в страната и чужбина

Идеята за конкурса се ражда поради съществуващата до известна степен неяснота около фигурата на одитора, както и за да се утвърди необходимостта от външна, независима и максимално обективна оценка за финансовото състояние на компаниите.

За втора поредна година като основен партньор на конкурса се включва и Сметната палата на Република България. Институцията ще връчи награда „Академик Иван Гюзелев“ на участника класиран на второ място. Основното изискване е изготвяне на есе на подадена от институцията тема в областта на одита в публичния сектор.

През 2021 г. конкурсът ще премине през 3 етапа на регистрация, тест, казус и есе.

Първият етап е регистрацията на участниците, която ще се извършва от 04 март до 03 април 2021 г. Всеки един участник се счита за регистриран след коректно попълнена и депозирана форма за регистрация. Формата за регистрация се намира на сайта на състезанието – http://mladoditor.vuzf.bg/?page_id=57

След приключване на срока за регистрация, допуснатите участници за втори етап получават на електронната си поща, посочена във формата за регистрация, потребителско име и парола за достъп до профила си в платформата.

Втори етап е отворен от 09 април до 23 април -тест

Всеки участник регистрирал се за участие в конкурса ще получи потребителско име и парола на e-mail адреса, подаден от него в регистрацията.

С тях той получава достъп до електронната платформа, на която ще бъде качен тест. Той ще бъде отворен за решаване в периода от 8:00 ч. на 9 април 2021 г. до 23:59 часа на 23 април 2021 г.

Третият етап е казус

Участниците, допуснати до този етап на конкурса, разполагат с два астрономически часа, в рамките на периода от 00:00 ч. на 27 април до 23:59 ч. на 25 май 2021 г. , за да опишат своя вариант на решение на предложения проблем.

Право да участват в конкурса “Млад одитор” като състезатели имат всички студенти и докторанти, обучаващи се в професионално направление Икономика, от всички университети и колежи в Р. България и чужбина, независимо от степента и формата си на обучение. До участие в конкурса не се допускат участници работещи в одиторски дружества или печелили предходни години конкурса. Конкурсът се провежда на български език.

Тази година на участниците ще се предложат много и различни награди на успешно изявилите се кандидати. Стажове в одиторски дружества, парични награди, стипендии за последващо образование – това са само част от наградите за победителите в конкурса “Млад одитор” – 2021 г.

Организатори и партньори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Захаринова Нексиа, Ейч Ел Би България, Сметната палата на Република България, Комисия за публичен надзор на регистрираните одитори , Институт на дипломираните експерт – счетоводители в България

 

Повече информация за конкурса и сроковете за участие можете да откриете на: http://mladoditor.vuzf.bg/

 

ПОКАНА

РЕГЛАМЕНТ