Начало / Новини / Календар / ‘’В царството на самодивите’’ по Иван Вазов

Театрална зала, Ректорат

Първата адаптация на представления за незрящи в България се осъществява в салона на Театър-Лаборатория “Алма Алтер” !

“Достъпна театрална среда незрящи в театъра на Софийски университет чрез тур-гайд система и тактилна инсталация” е най-новият проект на Театър-студио 4хС. Изкуството се трансформира, достига до нови публики, които досега са били изолирани от възможността да “видят” театралния феномен. Проектът се стреми да допринесе за интеграцията и равнопоставеността на българите в културния живот на страната.

Проектът “Достъпна театрална среда незрящи в театъра на Софийски университет” се осъществява с финансовата подкрепа на фондацията на TELUS International Bulgaria, “Агенция за хора с увреждания” и Европейски корпус за солидарност.

​​Разполагаме с налични 17 устройства за превод в реално на спектакъла за незрящи и хора с нарушено зрение, само с предварително записване на тел. 0888353732 и 0889393621

Босите крака потъват в тревата.

Луната тежко мълчи.

Те вървят бавно през живота на хората.

А те, хората, заплитат и разплитат хорските работи.

Бухал буха.

Хоро се вие.

Краката играят.

Косите падат.

Горските макове цъфтят.

А хората все така недоумяват.

Кой ги зове, защо ги зове? Кой е бил тук? Къде са те? Къде ще бъдат?

В царството на самодивите, един спектакъл за преплетения човешки свят с този на самодивите, светът на гората със света на селото, светът на тишината и глъчката, светът на обяснимото и непонятното, светът на думите и песните, светът на босите крака, които стъпват в росната трева, на мълчаливата луна, която единствено може да издаде самодивската тайна. Ако я чуете, пазете я.

Един спектакъл по поемата “В царството на самодивите” на Иван Вазов. Елате да видите едно различно лице на Вазов, да се запознаете с неговото магическо, сюрреалистично, високо поетично творчество.”

Режисьор: Николай Георгиев

Композитор: Константин Кучев

В Царството на самодивите