Начало / Новини / Календар / Университетската библиотека отбелязва патронния празник с поредица от събития

Университетска библиотека

На 24 ноември 2023 г., в навечерието на патронния празник на Софийския университет, в Университетската библиотека ще се състоят три събития:

В 16.30 ч. във фоайето на Университетската библиотека ще бъде открита изложбата „Дух на филолог“, посветена на 160-та годишнина от рождението на проф. Беньо Цонев.

УБ_Плакат изложба Беньо Цонев (002)
УБ_Афиш_образци на художествена подвързия

От 16.45 ч. в Каталожна зала ще бъде представена постоянната специализирана изложба „Образци на художествена подвързия XVI – XXI в.“

От 18.30 ч. в общата читалня на ЦУБ ще се състои премиерата на новия късометражен филм, посветен на Университетската библиотека – епизод 5 от поредицата „Срещи с архитектурния модернизъм”. Филмът ще бъде представен от авторите Яна Алексиева и Симеон Цончев и ще се излъчва и онлайн на страниците на Моно Колектив в YouTube и Facebook. Във връзка с представянето на новия филм за Университетската библиотека, са планирани още прояви, повече информация: https://www.facebook.com/events/1393864558211914?ref=newsfeed

модернизъм

Събитията се провеждат в рамките на Климентовите дни и са посветени на 135-годишнината на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на Университетската библиотека.